Mortadele

Vrhunska gurmanska poslastica PIK Vrbovca zanimljive povijesti!
podijeli s prijateljima

PIK mortadele

PIK mortadele pripremljene su prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi od biranih sirovina vrhunske kvalitete. Podrijetlo mortadele dolazi iz poznate talijanske regije, Emilia-Romagne, točnije njenog središta Bologne. Zanimljiva povijest ove gurmanske poslastice vezana je uz njezino ime s dvojakim prijevodom, koje na latinskom jeziku mortarium znači usitnjavati, dok u talijanskom jeziku riječ mortella predstavlja začin mirtu, koji je navodno jedan od glavnih sastojaka originalne recepture. Različiti dodaci i začini koji se dodaju mortadeli poput maslina, crnog papra ili pistacija, ovisno o regiji iz koje receptura dolazi, čine njen blagi okus još zanimljivijim. Odlične su za ljubitelje aromatičnih sendviča, bogatih hladnih plata jer se odlično slažu sa svježim povrćem, sirnim namazima, maslinama i kaparama. Ovisno o jelu, mortadelu možete narezati na tanke šnite ili deblje kockice koje su odlične za ukusan i brz “finger food”. PIK Mortadela s maslinama ili klasična učinit će svaku gurmansku zabavu nezaboravnim iskustvom za istančana nepca.

NAGRADE i PRIZNANJA:

• QUDAL CERTIFIKAT 2013. - Kategorija: Mortadela
• NOVOSADSKI SAJAM PREHRANE 2013. - PIK Mortadela - Zlatno odličje
• QUDAL CERTIFIKAT 2012. - Kategorija: Mortadela
• DLG 2011. - PIK Mortadela - Zlatno odličje
• NOVOSADSKI SAJAM PREHRANE 2011. - PIK Mortadela s maslinama - Zlatno odličje
• BEST BUY AWARD 2010./2011. - PIK Mortadela
• NOVOSADSKI SAJAM PREHRANE 2008. - PIK Mortadela - Zlatna medalja

Što je novo...

Kratki pregled zbivanja, promocija, ideja za kuhanje i sličnih zanimljivosti

Zavirite u mortadele

Pogledajte što ima novo i odaberite slasni recept


PIK Vrbovec je najveća mesna industrija u Hrvatskoj s više od 80 godina tradicije u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobit ćete ravno u vaš e-mail sandučić ekskluzivne novosti koje nećete naći nigdje drugdje!

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka
Opći uvjeti korištenja
Obavijest o korištenju kolačića
Politika privatnosti