header shape divider

26/08/2022

pik vrbovec kaj su jeli nasi stari
Jedinstvena turističko-kulinarska manifestacija u Hrvatskoj, “Kaj su jeli naši stari” po 41. put otvara svoja vrata od 26.-28. kolovoza. PIK Vrbovec, koji je kao i prethodnih godina podržao manifestaciju, poziva sve zainteresirane da posjete ovaj nezaobilazan događaj vrbovečkog kraja koji uz bogatu gastronomsku ponudu nudi i zanimljiv kulturno-zabavni program za sve uzraste.

Čuvarice baštine i tradicije posluživat će u autohtonim kućicama jela koja svojim nazivima povezuju vrbovečku povijest i gastronomiju. „Rani ruček“, tradicionalni vrbovečki doručak pripremat će udruge žena, dok će ugostitelji Vrbovca i okolice sva tri dana spremati pomno birane jelovnike pod nazivom „Obed z bakinog lonca“.

Ovogodišnja namirnica manifestacije koja svojim okusom vraća u prošlost je tikvanja, od koje će vrijedne članice trinaest udruga žena pripremati jela za ocjenjivanje, a nagrade za najbolja jela dodijelit će poznati kulinarski chefovi Tomislav Špiček i Marko Lučić, glavni kuhar PIK Vrbovca.

Ljubitelje slatkog posebno će oduševiti ponuda starinskih slastica, od suhih kolača, gibanica, štrukli do nezaobilazne vrbovečke pere, omiljenog jela manifestacije koje nosi oblik zaštite Zajamčeno tradicionalni specijalitet.

PIK Vrbovec pobrinuo se da, uz raznovrsnu gastronomsku ponudu jela i domaće kapljice, posjetitelje dočeka i bogat kulturno-umjetnički program, razne izložbe, dječje predstave, interpretacijske šetnje, povijesne ture, radionice i sportska natjecanja, a za dobru zabavu prilagođenu širokoj publici među ostalim pobrinut će se Let 3, Halid Bešlić i Slavonske Lole.

Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ ove godine se, osim pod generalnim sponzorstvom PIK Vrbovca, održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca.

back to top